Single family house Boevange sur Attert | Luxembourg

Location
Boevange sur Attert, Luxembourg
Year
2008
Typology
House
Size
280 sqm
Status
Completed
Photographer
Steve Troes Fotodesign
About

Municipal regulations directed the volume of the building, its height, garage ramp, pedestrian entrance and a driveway. In order to enable a clear comprehension of the exterior, we opted for a simple volume, only two materials and two colors. The interior distribution and organization are 'blurred' with the use of semi-levels, stars and landings. The inclined part of the roof is facing south; the flat part is positioned in the north side, thus allowing direct sunlight to the north oriented rooms. Given the steep terrain, the master bedroom is located in the basement, providing a direct access to the garden.